Hyresgäst

Vi gör allt för att du ska känna dig hemma i din lägenhet. Här kan du hitta svar på alla frågor kring ditt boende.

Balkonger

Du som hyresgäst ansvarar själv för att hålla din balkong fri från is och snö. Viktigt är att förhindra uppkomsten av just istappar, för att undvika allvarliga olyckor. Om du inte själv kan skotta, kontakta förvaltningen. En lösning kan vara att samla snö i en hink och tömma i badkaret eller duschen.

Cykel- och barnvagnsrum

Vi vill att våra fastigheter ska vara säkra och i gott skick. I en del av våra fastigheter har vi cykel- och barnvagnsrum. Du får gärna förvara din cykel antingen där eller på gården om du använder den regelbundet. Om inte, förvara den i eget vinds- och källarutrymme. Tänk på att inte bära upp cykeln till lägenheten eller luta den mot fasaden. Var också försiktig om snickerier och målade ytor när du tar cykeln genom port och källardörr. Barnvagnar ska förvaras utefter förutsättningarna i huset. Den kan ställas på gården eller i källaren om det går. Finns hiss kan du ta upp vagnen till lägenheten. Varken barnvagnar eller cyklar får ställas i trapphuset. Det kan hindra framkomlighet för räddningspersonal och akuttransporter. Kontakta gärna oss för att diskutera förutsättningarna i huset du bor i.

Rökning

Rökförbud gäller i husets allmänna utrymmen och gäller även allmänna balkonger. Fimpar får inte slängas ut eller lämnas på gården.

Fest

Det ska vara tyst i lägenhet mellan 22.00-07.00. Om du ska ha en fest gäller det att informera grannar och i övrigt ta hänsyn.